Alumni SMK Batu Anam 2003- 2007 .. Kelas tingakatan 1 biru 2003, 2 biru 2004 , 3 biru 2005 ,
4 Sains 2006 & 5 Sains 2007..
Sekarang nama sekolah sudah di tukar kepada SMK Dato' Ahmad Arshad
Alumni SMK Batu Anam 2003- 2007 .. Kelas tingakatan 1 biru 2003, 2 biru 2004 , 3 biru 2005 ,
4 Sains 2006 & 5 Sains 2007..
Sekarang nama sekolah sudah di tukar kepada SMK Dato' Ahmad Arshad
BUAH POKOK KARI (Murraya koenigii)
Pokok kari (Murraya koenigii) turut dipanggil daun kari atau karapulei memang terkenal dengan daunnya sebagai perisa dalam makanan terutama dalam membangkitkan aroma gulai kari!
Selain itu, daunnya yang muda juga sering dijadikan ulam-ulaman untuk dimakan bersama nasi putih bagi meningkatkan selera makan.
Pernah tak tengok atau dengar buah kari biasa kita tahu daun kari di jadi bahan tambahan untuk buat kuah kari.
Mungkin ada yang pertama kali tengok buah kari macam buah ceri kecil-kecil warna hijau yang telah masak akan berwarna ungu.
Bila pokok kari betul-betuk matang dan subur baru buah kari akan wujud. Mengikut kajian buahnya boleh dimakan akan tetapi biji benihnya dikatakan beracun.
Disebabkan itu buahnya yang ranum ini tidak di ganggu serangga atau burung.
Kucai dituai dengan cara memotong bila diperlukan. Potong yang bahagian luar dan tinggal daunnya 2 inci dari paras perdu. Ia akan tumbuh kembali dengan baik. Kucai yang ditanam dari biji seharusnya dituai selepas setahun, atau pun setelah ia berbunga. Ini adalah untuk membiarkan ia mempunyai akar yang kukuh. Kucai berbunga di hujung musim bunga (di negara 4 musim) dan sekali lagi di bulan Julai. Kalau menanam kucai untuk di makan, bunganya perlu dibuang utk menggalakkan pertumbuhan daun sahaja.